lauantai 26. elokuuta 2017

Kesän pentubuumi

Viime aikoina lähes kaikissa kenneleissä on ollut meneillään sukupolven vaihdos. Koiria on ollut kisavalmiina enemmän ja vähemmän, ja vielä lisää on muutamien tulosten päässä. Tämä on tietysti tarkoittanut pentueita!© Black Chevers                                                        © No Dramas


Incideen syntyi ensimmäisenä bordercollieita, Tiputa sun aseet-teemalla (Pariisin Kevät, wink wink). Isänä pentueelle oli Draivi ja emänä Neve, ensimmäinen kerta kun kaksi Incide-kasvattia yhdistettiin! Pentueen sukutaulu on muutenkin itselleni tärkeä, sillä Llukun (I. Tanssi Mun Mukana) jäätyä kotiin olen nyt omistanut kaikki suvun koirat kolmessa polvessa. Yritän myös saada kasvatettua tasasukuisempia pentueita tulevaisuudessa, ja tässä oli siihen erittäin hyvä alku. Llukun sisarukset Urho (I. Kulje Mun Varjona) ja Riuku (I. Riko Mun Rytmi) muuttivat Tiitulle ja Sparklelle.

Seuraavaksi vuorossa oli pitkäkarvaisia pyreneittenpaimenkoiria. Hirmu toimi poikkeuksellisesti isänä jo toiselle pentueelleen, osana tasasukuisempaa kasvatusta. Äidiksi otin Sotkun evm-nartun sijaan, ja Hirmun ensimmäisestä pentueesta kotiin jäänyt Raphael jää pois kasvatuksesta. Hirmun linjaa jäi kotiin jatkamaan Soppa (I. Maailmanpalo), toinen narttu Sielu (I. Kaunosielu) lähti Sintsulle siskopuolensa kaveriksi, ja ainoa uros Kerri (I. Yökehrääjä) Litsikoiralle. Nimiteemana oli Eino Leino.


DL:ssä saatiin harvinaista herkkua, kun Petjan ja Isapellan pystisvauvat syntyivät. Pääsin vihdoin käyttämään kauan odottamaani nimiteemaa, Aku Ankan taskukirjoja. Ainoa narttupentu (DL Tähtitakuu) jäi kotiin ja sai nimekseen Tiuku. Urokset Kuutti (DL Kansikuvapoika) ja Kyttä (DL Älä Tykkää Kyttyrää) muuttivat Sparklen ja Tinun luokse. Nimi on selvästi enne, sillä Kuutti on ehtinyt jo sijoittua kolmanneksi Pohjoismaiden voittajan ryhmäkilpailussa!


Standby's aloitti kesän mudipennuilla, kun Kutille saatiin lainaan Sparklen Triplaa. Vuorossa oli jo R-pentue, josta tuli kolmepäinen. Uros Railo (S. Ramblig Hungarian) jäi kotiin, tytöistä Vadelma (S. Raspberry Bibbles) seuraa äitinsä tassunjälkiä, ja Dara (S. Razzle Dazzle) paimentaa nykyään Sintsun laumassa.

Yhden pennun pentueeksi jääneet S-karjikset (tai siis karjis), Safiya (S. Sentimental Tune) syntyi vasta pari päivää sitten. Safiyan olisi tarkoitus joskus tulevaisuudessa jatkaa Wonkan ja Huiman sukuja.


Tuurilla-pentueet ovat jatkaneet pienten pentueiden teemaa. Ensin syntyi Riskin ja Gemman flattilapsi, Naya. Tähän oli hyvä käyttää hankala Y-kirjain, ja viralliseksi nimekseen Naya sai Tuurilla Ykkönen.

Päivä Nayan jälkeen syntyi kolmas Tuurilla-tolleri, Kurjan ja Kuun pentu. Taas yksi vaikea kirjain pois pelistä, tällä kertaa C. Tuurilla Chilli tunnetaan nyt nimellä Letkee!


Myös Zeldzaam sai vihdoin osansa pentujen tuoksusta, kun Saaga synnytti ensimmäisen pentueen. Pennut nimettiin Rob de Nijsin kappaleiden mukaan, ja niitä syntyi neljä, tasaisesti kaksi urosta ja kaksi narttua. Kotiin jäi Rytmi (Z. Ritme van de Regen) ja toinen uros sai Litsikoiralta nimekseen Zaki (Z. Zo Zal Het Zijn). Nartut Zee (Z. Deze Zee) ja Olga (Z. Foto van Vroeger) kotiutuivat Juintulle ja Sadille.


Syksyä kohti tahti vähän hidastuu, mutta ei me vieläkään päästä viemään pentuaitauksia varastoon. Tiedossa on ainakin labradorinnoutajia, englanninspringerspanieleita, bordercollieita, australiankelpieitä, belgianpaimenkoira malinoiseja ja lyhytkarvaisia pyreneittenpaimenkoiria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti