tiistai 16. kesäkuuta 2015

Kesän pentueet + uudet jalostuskriteerit

Laitetaas heti perään ensimmäinen oikea postaus.

Meille on kesälle suunnitteilla muutama pentue. Standby'sin O-heelereiden piti syntyä heti edellisten jälkeen, joten aloitetaan siitä että nämä saadaan pyöräytettyä maailmaan. Taitaa jäädä yhden pennun pentueeksi, sillä kiinnostuneita ei ole ilmoittautunut. Seuraavaksi luvassa on P-aussiet (Ruu x Juuli), kunhan evm-sijoituskoira Juuli saa tarvittavat tulokset kasaan ja Ruu valioituu vielä petojahdista. Evm-sijoitukset on meillä uusi juttu, siitä on tulossa jossain vaiheessa postaus. Q-karjikset seuraavat perässä, yhdistelmänä Hippu x Huima. Myös Hippu on evm-sijoitus ja kaipaa vielä vähän tuloksia.

Inciden seuraavat pentueet ovat lk pyrtsejä (Kusti x evm) ja bordercollieita (Titus x Ahma & Biitti x Beep). Katsellaan ketkä ovat ensimmäisenä kisaukseltaan valmiina; Biitti ja Beep ovat molemmat aika lailla valmiita, Titukselta, Ahmalta ja Kustilta puuttuu kaikilta viimeinen ykkönen palveluskoiralajeista.

DL:n kesän ainoa pentue tulee olemaan novascotiannoutajia, Ren x Emma (myös evm-sijoitus). Pitää vielä miettiä laitanko tästä tarjolle omani lisäksi yhden pennun vaiko en yhtään. Renin taustalta löytyy pahamaineinen Sunlit Put, enkä tiedä kuinka paljon nykyiset tolleriharrastajat edelleen näitä linjoja välttelevät.

Olen jo pidempään halunnut käyttää koiriani jossain virtuaaliklinikalla, mutta aktiivista klinikkaa koirille ei tunnu löytyvän mistään. Täytyi siis tarttua itse toimeen, ja tulevien pentueiden vanhemmille tehdään myös terveystarkastukset, kuonosta hännänpäähän. Arvon koirille tulokset lonkista, kyynäristä, polvista, selästä, silmistä ja sydämestä. Rotujen IRL-tilanteet vaikuttavat tuloksiin, ja jalostukseen pyrin käyttämään vain keskivertoa terveempiä koiria. Harvinaisempien (tai erittäin sairaiden) rotujen kohdalla voi joutua tekemään joitain kompromisseja, mutta jokaisella yhdistelmällä täytyy olla jotain annettavaa rodulleen.

Duskarran Janinan innoittamana olen myös viime päivinä lisäillyt muutaman koiran sivulle luonnetestituloksia. Näitäkin tulee ilmestymään lisää, ja tulevaisuudessa yhdistelmiin tulee vaikuttamaan myös se kuinka hyvin koirat sopivat toisilleen luonteiden puolesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti